Köszöntő

Üdvözlöm a blogomban, amely a távmérős fényképezőgépek királyáról, a Leicáról szól. 2001 óta fotózom Leicával, kezdetben egy R8-assal, de hamar rá kellett jönnöm, hogy az igazi Leica mégis csak távmérős. 2003-ban jártam Solms-ban a Leica központi gyárában, ahol végignézhettem hogyan készülnek ezek a fotótechnikai csodák. Ezen a blogon olyan érdekességeket, aktulitásokat szeretnék összegyűjteni, amely a Leica világáról szól: Leica történelem, technikai információk, aktualitások, Leica a fotóművészetben, régen és most.

Utolsó kommentek

Címkék

aukció (1) che (1) elmar (1) híresség (2) leica (1) leicameter (1) leica i (1) m2 (1) m3 (2) m4 (1) m6 (4) m8 (1) noctilux (1) objektív (2) summarit (1) summicron (2) változatok (2) [sajátképp] (1)

Feedek

Leica M8 Che special edition

2008.06.06. 20:31 | summicron | 4 komment

Sajnos régen került új post felvitelre, amiért mindenki elnézését kérem. A Leica egy gyögyörű kamerával folytatja azt a hagyományt, amely szerint hírességeket ajándékoz meg fényképezőgépekkel. A megajándékozottak egy dologban közösek: valamilyen módon kötődnek a Leicához. Ezúttal Che Guevara képével gravírozott Leica M8-as digitális fényképezőgépet kapott Camilo Guevara, Che fia, a nemzeti hős születésének 80. évfordulójára.






















Címkék: che híresség leica m8

A bejegyzés trackback címe:

https://leica.blog.hu/api/trackback/id/tr90507363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2008.06.15. 20:47:07

Ő (vagy Che) miben kötődik a Leicához? Csak kiváncsiságból kérdezem. És azt meg tudod mondani, milyen obi van a gépén? Valami 50-es lehet, vagy 35-ös?
(Amúgy irigykedem erősen...:-))

summicron 2008.06.15. 22:39:33

Szia!
Annyiban kötődik Che a Liecához, hogy neki is volt, de méginkább amiatt, hogy a róla készült híres portrét egy Leica M2-essel készült. Bővebben itt olvashatsz erről:
www.leica-point.hu/cikkek/m2.htm
(Az anyag Kelemen Gábor oldalán, a www.leica-point.hu lapon található). A képen nem nagyon látszik, de a kamerán lévő objektív szerintem egy 50-es Summarit.
süti beállítások módosítása