Köszöntő

Üdvözlöm a blogomban, amely a távmérős fényképezőgépek királyáról, a Leicáról szól. 2001 óta fotózom Leicával, kezdetben egy R8-assal, de hamar rá kellett jönnöm, hogy az igazi Leica mégis csak távmérős. 2003-ban jártam Solms-ban a Leica központi gyárában, ahol végignézhettem hogyan készülnek ezek a fotótechnikai csodák. Ezen a blogon olyan érdekességeket, aktulitásokat szeretnék összegyűjteni, amely a Leica világáról szól: Leica történelem, technikai információk, aktualitások, Leica a fotóművészetben, régen és most.

Utolsó kommentek

Címkék

aukció (1) che (1) elmar (1) híresség (2) leica (1) leicameter (1) leica i (1) m2 (1) m3 (2) m4 (1) m6 (4) m8 (1) noctilux (1) objektív (2) summarit (1) summicron (2) változatok (2) [sajátképp] (1)

Feedek

Új Summarit objektívek

2008.01.07. 12:00 | summicron | 1 komment

A Leica a közelmúltban új objektív családot jelntetett meg, ami nagy szó a folyamatosan likviditási problémákkal külzdő cég életében. Természetesen ezek az optikák nem csak az analóg kamerákhoz használhatók, hanem a Leica M8 digitális házhoz. Az optikákat gyárilag ellátták a lencse információt közvetítő elektronikával is. A Summicron családnál egy blendével kisebb értéknek köszönhetően ezek az optikák jóval olcsóbban mint a Summilux-ok és a Summicron-ok, ugyanakkor megtartják a Leica lencsékre jellemző optikai és mechanikai precizitást. A lencsék kezdő fényértéke 2,5, amely tehát az Elmar-okhoz (2,8) közelít leginkább. A legkisebb blendeérték egységesen 16 mind a 4 objektívnél. Jelenleg 4 fókusztávolsággal kapható: 35, 50, 75, 90 mm. Ez az analóg távmérős fényképezéshez a legideálisabb objektívsorozat. Szokatlan módon az objektíveknek alapesetben sem beépített, sem felcsatlakoztatható ellenfényblendéje (napellenző) az alpcsomagban. Természetesen ez is hozzájárul ahhoz, hogy a Leica lencsékhez képest olcsóbban tudja kínálni a cég. Kiegészítőként rendelhető természetesen rendelhetők ellenfényblendék az optkákhoz. A legközelebbi fókusztávolság a 35 és 50 mm-es modell esetében 0,8 m, a 75 mm-es esetében 0,9 m, míg a 90 mm-esnél 1 m. A szűrőméretük egységesen 39 mm-es. A Summarit objektívcsaládról további információkat itt olvashat. A termékismertetőt pedig itt töltheti le.


Címkék: objektív summarit

A bejegyzés trackback címe:

https://leica.blog.hu/api/trackback/id/tr28287987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ciccic 2013.03.07. 14:58:05

Engem jobban izgat, hogy miért nem találok A V-lux 20-hoz magyar nyelvű használatit. És/ vagy valami támpontot a Digilux 1hez használhatu vakukról valami irkát.
süti beállítások módosítása