Köszöntő

Üdvözlöm a blogomban, amely a távmérős fényképezőgépek királyáról, a Leicáról szól. 2001 óta fotózom Leicával, kezdetben egy R8-assal, de hamar rá kellett jönnöm, hogy az igazi Leica mégis csak távmérős. 2003-ban jártam Solms-ban a Leica központi gyárában, ahol végignézhettem hogyan készülnek ezek a fotótechnikai csodák. Ezen a blogon olyan érdekességeket, aktulitásokat szeretnék összegyűjteni, amely a Leica világáról szól: Leica történelem, technikai információk, aktualitások, Leica a fotóművészetben, régen és most.

Utolsó kommentek

Címkék

aukció (1) che (1) elmar (1) híresség (2) leica (1) leicameter (1) leica i (1) m2 (1) m3 (2) m4 (1) m6 (4) m8 (1) noctilux (1) objektív (2) summarit (1) summicron (2) változatok (2) [sajátképp] (1)

Feedek

II. Erzsébet királynő Leicái

2007.12.18. 19:35 | summicron | Szólj hozzá!



II. Erzsébet brit uralkodó, az egyik legnagyobb királyi rajongója a Leicának. Nem csak gyűjtője a különféle modelleknek, hanem gyakran használja is a gyűjteménye egy-egy darabját. Kedvenc témája a lóverseny és a vadászat, gyakran ezeken az eseményeken egy-egy Leicával jelenik meg. A fenti képen egy korai Leica M3-as modellel látható, amelyen a fényt egy Leicameter méri. Az alábbi képen egy Leica M6-ossal fényképez, amelyhez egy régebbi 50 mm-es Summicront tett fel. A Leica cég természetesen kitüntetett figyelemmel viseltetik a királyi vevői iránt, őket gyakran meg is ajándékozza egy-egy nevzetes sorszámú darabbal.



Így kerülhetett II. Erzsébet birtokába az a Leica M4-P kamera, amely a 2 000 000-s sorszámot kapta 1978-ban, vagyis a kétmilliomodik Leica boldog tulajdonosa az uralkodó. Soha nem vált meg egy Leicától sem, gyűjteménye kb. 120-150 darab kamerából áll, melyben nem csak a korszerű távmérős modellek, hanem korábbi csavarmenetesek is vannak.



Címkék: m3 m6 híresség summicron leicameter

A bejegyzés trackback címe:

https://leica.blog.hu/api/trackback/id/tr20268514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása